0900 1701

☎️Bel voor (anonieme)psychische hulp

G-schema – Compleet

Psychische hulp 0900-1701

Wat is een G-schema?

Het G-schema is een oefening uit de cognitieve gedragstherapie en geeft je inzicht in het verband tussen wat je denkt, voelt en doet. Op die manier kom je er ook achter welke gedachten vervelende gevoelens oproepen. Door situaties en gedachten waarin jij je niet prettig voelt te bestuderen, krijg je inzicht in jezelf en kun je ruimte voor verandering vinden. We noemen het een G-schema, omdat het vraagt naar 5 G’s: de Gebeurtenis, je Gedachten, je Gevoel, je Gedrag en het Gevolg.

G-Schema – Compleet

In het programma G-schema Compleet komen verschillende uitdaagtechnieken naar voren. Het programma start met uitleg over de basis van de cognitieve gedragstherapie. Het G-schema wordt geïntroduceerd. 

In dit programma worden vijf verschillende uitdaagtechnieken behandeld. Dit zijn uitdaagvragen, meerdimensionaal evalueren, taartdiagram, weegschaal en het gedragsexperiment. Iemand kan het gehele programma doorlopen of voor één van de uitdaagtechnieken kiezen. Het programma is goed te gebruiken als ondersteuning bij CGT-groepen. 

Voor wie is dit online programma geschikt?

Dit programma is breed inzetbaar. Het is onder andere bedoeld voor volwassenen met somberheidsklachten, angstklachten of klachten van overbelasting. 

Onderwerpen die aan bod komen:

Enkele voordelen van het programma

  • Inzetbaar bij verschillende soorten klachten
  • Informatie over de basis van cognitieve gedragstherapie
  • Verschillende uitdaagtechnieken bij elkaar
  • Inzichtgevende opdrachten met duidelijke voorbeelden 
  • Mogelijkheid om opdrachten te printen