0900 1701

☎️Bel voor (anonieme)psychische hulp

Zelfhulp Omgaan met corona – Kinderen

Omgaan met corona – Kinderen

Heel weinig is nog hetzelfde als een aantal weken geleden. Je gaat niet meer naar school, je mag minder bij  vriendjes thuis spelen en op bezoek gaan bij opa en oma mag ook niet meer. Dit kan veel vragen oproepen en je kan je eenzaam, bang of boos voelen. In dit programma krijg je daarom uitleg over het coronavirus. Daarnaast ga je aan de slag met verschillende opdrachten die je leren hoe je om kan gaan met lastige gevoelens. In het laatste deel van het programma krijg je tips hoe je je dag goed moet plannen en hoe je thuis kan werken aan school. Daarnaast leer je te ontspannen en krijg je tips om verveling tegen te gaan.

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor alle kinderen van ongeveer 8 tot en met 12 jaar die nu thuis zitten, omdat ze niet naar school mogen. 

Onderwerpen die aan bod komen

 • Wat is corona?
 • Hoe ga ik om met vervelende gevoelens? 
 • Hoe ga ik om met boosheid en irritatie thuis? 
 • Hoe plan ik mijn dag?
 • Hoe ga ik thuis goed aan het werk voor school?
 • Hoe kan ik goed ontspannen?
 • Hoe ga ik om met verveling?

Enkele voordelen van het programma

 • Het programma is gratis
 • Praktische tips en opdrachten  
 • Veel voorbeelden
 • Leuke animatie